Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

2. Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ιχθύων και των άρτων ( Ματθ. ιδ΄, 13-21).



Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννης του Βαπτιστή ήταν δυσάρεστο γεγονός για τον Χριστό. Βίωσε βαθειά ανθρώπινη θλίψη και θέλησε να αποσυρθεί με τους μαθητές του "ες ρημον τόπον". Είχε ανάγκη από ανάπαυση και περισυλλογή. Η πνευματική όμως δίψα των ανθρώπων ήταν πολύ μεγάλη. Έτσι μόλις πληροφορήθηκαν τον τόπο όπου βρισκόταν ο Χριστός, άρχισαν να μαζεύονται από διάφορες κατευθύνσεις κατά κύματα. Ούτε η απόσταση ούτε όμως και ο κόπος της πορείας στάθηκαν εμπόδια. Γέμισαν την έρημο προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή με το μοναδικό Διδάσκαλο. Ο Χριστός συγκινήθηκε από την αθρόα προέλευση και βγήκε από το ερημικό του καταφύγιο. 
Πρόσεξε ιδιαίτερα τους ασθενείς, τους πλησίασε, άκουσε τον πόνο τους, τους ευλόγησε και τους θεράπευσε. Ακολούθως άρχισε την διδασκαλία. Οι ώρες περνούσαν αλλά οι άνθρωποι παρέμεναν στις θέσεις τους. Είχαν ξεχάσει όλες τις βιωτικές τους μέριμνες και είχαν απορρηφηθεί από τα γλυκήτατα λόγια του Ιησού. 
Όταν πια κόντευε να βραδιάσει οι μαθητές ανήσυχοι πλησίασαν τον Χριστό και του είπαν: "Ο τόπος εδώ είναι ερημικός και η ώρα περασμένη. Διώξε τους ανθρώπους να πάνε στα χωριά να αγοράσουν φαγητά". 
Ο Χριστός αντέτεινε "Δεν υπάρχει λόγος να διαλυθεί ο κόσμος. Να τους δώσετε εσείς να φάνε".
"Μα, Κύριε, έχουμε μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια". "Φέρτε μου εδώ τα ψωμιά και τα ψάρια", απάντησε ο Χριστός.
Ζήτησε τότε από τον λαό να καθίσει. Πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια, έστρεψε το βλέμμα στον ουρανό, προσευχήθηκε, τα ευλόγησε και άρχισε να κόβει τα ψωμιά, να δίνει τα κομμάτια στους μαθητές του και αυτοί με τη σειρά τους να τα μοιράζουν στο πλήθος. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι χόρτασαν. Με τα περισσεύματα γέμισαν δώδεκα κοφίνια. Πιστοποίηση του θαύματος, τα περισσεύματα. Αυτή ήταν η πορεία του Χριστού προς τον λαό. Πορεία έμπρακτης αγάπης.
 



 ΠΗΓΗ: ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ πρεσβ. Διονυσίου Τάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου