Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

1. Το θαύμα ἐν Κανᾶ τῆς Γαλιλαίας ( Ἰωάν. β΄, 1-11).

Τριάντα χρόνια ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού, έζησε στην αφάνεια, ασκώντας το ταπεινό επάγγελμα του ξυλουργού. Πρωτοεμφανίζεται στο φτωχό χωριό, Κανά της Γαλιλαίας, μακριά από τα Ιεροσόλυμα και αποκαλύπτει την υψηλή του αποστολή.
Εκεί βρέθηκαν λοιπόν η Παναγία και ο Χριστός με τους μαθητές του, καλεσμένοι σε γάμο και συμμετείχαν στο εύθυμο γεγονός. Το κρασί όμως τελείωνε γρήγορα και η Παναγία θέλησε να βοηθήσει. Πλησίασε τον Χριστό και του ζήτησε να βοηθήσει. Ο Χριστός απάντησε σκληρά. "Τί επεμβαίνεις εσύ στο δικό μου έργο, γυναίκα; Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου". Ήθελε να επισημάνει ότι έπρεπε να ενεργήσει στον κατάλληλο χρόνο, όπως αυτός θα αποφάσιζε.
Παρατηρούμε την Παναγία να μην δίνει συνέχεια στο λόγο του γιού της. Γνώριζε ότι τελικά θα έκανε το θαύμα παρά την πρώτη άρνησή του.Γυρίζει στους υπηρέτες και τους καθησυχάζει "Ότι σας πει ο Χριστός να το κάνετε".
Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι που ο Χριστός βγήκε στην αυλή όπου περίμεναν έξι άδειες λίθινες στάμνες. Ζήτησε από τους υπηρέτες να τις γεμίσουν με νερό και εκείνοι ανυποψίαστοι το έκαναν. Δίπλα ο Χριστός αμίλητος, χωρίς θόρυβο ενήργησε μυστικά και το νερό έγινε κρασί.Εξιακόσια λίτρα κρασί άριστης ποιότητας.
Οι υπηρέτες έτρεξαν να δώσουν το κρασί στον αρχιτρίκλινο να το δοκιμάσει και εκείνος γεμάτος απορία λέει στο γαμβρό: "Όλος ο κόσμος συνηθίζει να προσφέρει πρώτα το εκλεκτό κρασί. Μετά προσφέρει το κατώτερης ποιότητας, εσύ όμως φύλαξες το εκλεκτό κρασί τωρά".
Ο γαμβρός δεν ήξερε τί είχε συμβεί. Οι υπηρέτες όμως γνώριζαν και μίλησαν στους καλεσμένους για το θαύμα. Έτσι φανερώθηκε το θαύμα του Χριστού. 

 ΠΗΓΗ: ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ πρεσβ. Διονυσίου Τάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου