Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΙΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ

ΕΝΙΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ


εὐλόγησον τὸν στέφανον, τοῦ ἐνιαυτοῦ τῆς χρηστότητός σου, Κύριε




πνευμα κυριου επ εμε ου ενεκεν εχρισεν με ευαγγελιζεσθαι πτωχοις απεσταλκεν με ιασασθαι τους συντετριμμενους την καρδιαν κηρυξαι αιχμαλωτοις αφεσιν και τυφλοις αναβλεψιν αποστειλαι τεθραυσμενους εν αφεσει κηρυξαι ενιαυτον κυριου δεκτον (Ησ. ξα΄, 1)



Πνεύμα Κυρίου μένει και επαναπαύεται σε μένα το Μεσσία, γιατί ο Κύριος ως άνθρωπο με έχρισε και με απέστειλε να φέρω το χαρούμενο μήνυμα της σωτηρίας στους πνευματικά φτωχούς που στερούνται του Κυρίου την χάρη, να θεραπεύσω αυτούς που η καρδιά τους έχει συντριβεί κάτω από το βάρος της αμαρτίας, να κηρύξω άφεση και ελευθερία στους δούλους και αιχμαλώτους της αμαρτίας, να χαρίσω ανάβλεψη σ'εκείνους που έχουν σκοτισμένο και τυφλωμένο το νου και τη διάνοια, να απολύσω και να στείλω ελεύθερους τους κατασυντριμμένους από την αμαρτία, να κηρύξω την ένραξη μιας νέας εποχής, που είναι ευάρεστη στο Θεό και επιθυμητή και ευπρόσδεκτη στους ανθρώπους

Η πρώτη Σεπτεμβρίου είναι η αρχή του Εκκλησιαστικού έτους. Η αρχή ενός κύκλου εορτών που βοηθάει να ζήσουμε πιο έντονα όσα ο Λυτρωτής Κύριος επετέλεσε και χάρισε. Μιας αλυσίδας εορτών ...Μιας σειράς ευκαιριών που μας καλούν να στρέψουμε πιο συστηματικά και έντονα το νου και την καρδιά προς το Ευαγγέλιο και τη σωστική θυσία του. Μη μείνουμε ξένοι σἀυτό του Χριστού και της Εκκλησίας του το προσκλητήριο.

ΠΗΓΗ:ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΜΟΣ Β΄ 
           +Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΒΑΓΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου